Ürünlerinizdeki kolajenin kaynağı nedir?
Ürünlerimizin ham maddesi Arjantin de üretilmektedir. Arjantin de sığır yetiştirmeye uygun iklim ve meralar bol olduğu için, sığır eti üretimi çok fazladır. Bu sığırlar çayır ve meralar da serbestçe otladığı için bu hayvanların etlerinde, deri ve kemiklerinde ağır metal yoktur. Bu yüzden en sağlıklı kolajen bu sığırlardan elde edilmektedir. Dünya standartlarına uygun ve helal-kesim sertifikalı olarak üretilen bu toz kolajen gümrük girişinde ülkemiz yasarlına göre kontrol edilir.
Balık kolajeni ile sığır kolajeni arasında bir fark var mıdır ?
Balık kolajeni ham maddesi balık derisi ve kemikleridir. Sığır kolajeni de sığır derisi ve kemiklerinden elde edilir. Vücuttaki etkisi bakımından bir fark yoktur. Önemli olan hayvan kaynağında ağır metallerin üründe olmamasıdır.
Helal sertifikanız var mı ?
Üretici firmalar tüm dünyaya ürün sattığı için helal kriterlerine dikkat etmekte ve sertifikalandırmaktadır. Helal sertifikasına buradan ulaşabilirsiniz.
Ürünleriniz gerekli izin ve sertifikalara sahip mi ?
Ürünümüz Tarım Ve Orman Bakanlığı’nın “Takviye edici gıdalar” standart ve yönetmeliklerine uygun olarak üretilmektedir. “Onay Numaramız: 007331-11.03.2020
Onay numarasız ürünleri satın almayınız. Onay numaramız Tarım Ve Orman Bakanlığı “Gıda güvenliği bilgi sistemi (GGBS). Onaylı takviye edici gıdalar listesi buradan kontrol edebilirsiniz…
Neden kolajen peptit kullanmalıyız ?
Kolajen peptit 200-300 daton ağırlığındadır. Bu kolajen proteinin özel bir teknoloji ile 100-120 kat parçalanarak vücudun hiç zorlanmadan 1-2 saat içinde hemen sindirerek kana karışabileceği bir amino asitler formudur. Bunun %90 dan fazlası sindirilerek vücutta gerekli yerlere gönderilir. Ürünlerimizde Hidrolize Kolajen Peptit formunda ve bu büyüklüktedir.
Ürününüzde ün içeriği nedir ?
Ürünümüzde hayvansal kaynaklı Tip 1,2 ve 3 kolajen ve kolajenin yapımında gerekli olan C vitamini vardır.
Bu kolajenler vücuttaki tüm kolajenlerin %90’ından fazlasını oluşturur. Ayrıca vücutta bu kolajenlerdeki amino asitler kullanılarak diğer tipte ki kolajenleri de kendisi yapar.
Kolajeni nasıl ve ne kadar tüketmeliyim ?
Bilimsel tavsiyeler günlük 8-10 gr. Kolajen alımının vücut için gerekli – olan faydaları sağlamak için yeterli olduğunu belirtmektedir.
Bir ölçeğin tepeleme dolu olduğu toz kolajen 8gr. gelmektedir. Bu bir tepeleme dolu toz kolajeni soğuk-ılık su ile karıştırabilirsiniz. Buna biraz limon sıkarsanız içimi daha lezzetli olacaktır Toz kolajen doğal haldedir. Tadsız ve kokusuzdur. İsterseniz çorbalarınıza, süte, meyve suyuna veya kahveye katabilirsiniz. 250 ml. su veya benzeri sıvıya katılantoz holajen katıldığı sıvının tadı ve kokusunu değiştirmez.
Kolajen kullanımının herhangi bir yan etkisi var mıdır ?
Bugüne kadar yapılan araştırmalarda herhangi bir yan etki bildirilmemiştir. Yine de hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanımı için doktorunuza danışın.
Kolajen kullanmaya ne kadar süre devam etmeliyim ?
Tıp otoriteleri; günlük 8-10gr. kolajenin 8-12 hafta (2-3ay) düzenli bir şekilde alınmasını tavsiye ediyor. Kolajen vücudun temelli bir ihtiyacı olduğu için 3 ay devam edip 1 ay ara verdikten sonra yine aynı periyod da yani 3 ay devamlı kullanım ve 1 ay ara vererek kullanmayı tavsiye ediyorlar.
Kolajenin vücuda faydaları nelerdir ?
Toz ürünümüz “Hidrolize Kolajen Peptit” olduğun için bağırsaklardan tamamına yakını hızla emilir. Bu kolajeni oluşturan amino asitler kendi vücudumuzun kolajenlerinin yapımında ve yıpranan kolajen dokularının tamirinde ve yenilenmelerinde kullanılır. Sadece hayvansal kolajende bol miktarda bulunan bu amino asitler, cildimizin özellikle de el, yüz ve boynumuzun yenilenmesin de, kemiklerimizin mineral yoğunluğunun arttırılmasında, kıkırdak dokuların tamirinde, tırnaklar, göz, saçlar, dişler ve bağırsak duvarı ve kan damarlarının yenilenmesinde kullanılır. Eğer vücut yeterli kolajen ham maddeyi bulamazsa bu dokulardaki yıptanmayı tamir edemez. Bu durumda bu dokular zamanla esnekliğini kaybeder, incelir ve kırışırlar.
Kronik rahatsızlığı olan bireyler kolajen peptit tüketebilirler mi ?
Bu konuda detaylı bir araştırma yapılmamış olmakla birlikte doktorunuza danışmanız önerilir.
Kolajen neden tüketmeliyim ?
Vücudumuzun yaklaşık %30’unu kolajen proteini oluşturur. Deri, kemikler, kaslarda en yüksek seviyede olmak üzere tüm vücudumuzda bulunur. 25 yaşlarına kadar vücut kendi kolajenini üretir. Bu yaşlardan itibaren her yıl %1 daha az kolajen üretir. 50’li yaşlardan itibaren bu azalış hızlanır. Stresli ve yoğun yaşam tarzımız ve ayrıca sigara, alkol kullanımı, egzoz gazları, sağlıksız beslenme, şekerli gıdalar, tüketimi bu azalmayı hızlandıran faktörlerdendir. Bu durum duş görünüşte ve vücut yapılarında yaşlanma belirtilerini arttırır. Yaşam kalitesini düşürür.
Yaşlanma belirtilerini yavaşlatılması ve sağlıklı bir yaşlılık için kolajenin takviye gıda olarak alınması önerilmektedir. Daha fazla bilgi için bilimsel yayınlara bakmanızı öneririz.
Kilo kontrolü açısından durumu nedir ?
Günlük önerilen 8 gram toz kolajen yaklaşık 28 gram kalori sağlar. Ortalama tavsiye edilen günlük 1800 kcal alımında bunun oranı %1,5 kadardır. Buradan gelen kalori günlük kalori alımında önemli bir yer tutmaz.
Bu kadar yararlı olan kolajen niçin birçok kişi tarafından bilinmiyor ?
Peptit teknolojisi son 8-10 yıldır başarı ile uygulanmaktadır. Kolajen peptit üzerinde yapılan klinik araştırmalarda hızla artmaktadır. Her araştırmada kolajenin yeni bir faydası bulunmaktadır. Ülkemiz de Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ve Medikal Estetisyen uzmanı Dr. Nihat Dik gibi uzmanlar TV’ de haftalık yaptıkları sağlık programlarında kolajenin faydalarından bahsederek toplumumuzu bilinçlendirmektedir.
Siparişlerim ne kadar zamanda elime geçer ?
Hafta içi günlerde saat 15:00’ e kadar verilen siparişleriniz aynı gün kargo şirketine teslim edilmektedir. Normal şartlarda İstanbul’a uzaklığına göre 1-3 iş gününde ürünler adrese teslim edilmektedir. Kargoların çok yoğun olduğu günlerde siparişin teslimi kargolarda ki gecikmelerden dolayı uzayabilir.
Siparişimi iptal edebilir miyim ?
Mesafeli satış sözleşmesine göre cayma hakkınız vardır. Detaylı bilgi için “İptal ve iade” kısmını inceleyiniz.